Arafat, REVOLTAT. Ce s-ar întâmpla în cazul unui nou "Colectiv"

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat consideră că nu este normal ce s-a întâmplat în România după 25 de ani. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune ce s-ar întâmpla în țara noastră în cazul unui nou "Colectiv". 

"Nu e normal ca într-o ţară ca România 25 de ani să nu se construiască cel puţin unul, două, trei, patru spitale care să înlocuiască infrastructura veche. Indiferent cu ce scuze s-a venit la Finanţe, peste tot, că nu avem bani, costurile sunt mari, totuşi un spital de urgenţă complet e câţiva kilometri de autostradă, deci nu e o investiţie atât de mare să poţi spune că suntem în incapacitatea de a investi. (...) România trebuie să aibă un plan clar de refacere a infrastructurii spitalelor de lungă durată. Nu merge altfel", a declarat Raed Arafat, duminică, la Digi 24. El a amintit, însă, că se lucrează la nivelul Ministerului Sănătăţi pentru construirea a trei spitale regionale care urmează să fie finanţate din fonduri europene şi că prin Banca Mondială vor fi finanţate lucrări de refacere pe interior, mai ales în blocul operator, pentru alte unităţi. 

După Colectiv nu s-a schimbat nimic

Raed Arafat a mai spus că în eventualitatea producerii unei tragedii de tipul celei din Colectiv, în spitalele româneşti ar putea fi îngrijiţi doar câţiva pacienţi aflaţi în stare gravă, restul urmând să fie trataţi tot în străinătate: "Câţiva foarte grav, restul tot afară. Mai uşor, putem mai mulţi. Adică mai uşor înseamnă 10%, 20%, 30%". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel