Arafat, după moartea lui Patrick Ekeng: Nereguli serioase. Informații din raport

Raed Arafat a declarat că s-au găsit nereguli 'serioase' în urma controlului efectuat sâmbătă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Ministerul Sănătăţii, în cazul decesului fotbalistului de la Dinamo Patrick Ekeng.

'Astăzi am început o acţiune de inspecţie şi control a DSU, împreună cu MS, şi încă la momentul acesta acţiunea este în desfăşurare. Mâine cred că o să ieşim cu mai multe concluzii. Deja am informaţii, dar nu vreau să spun nimic până ce nu finalizează colegii raportul. (...) În mod normal, o ambulanţă a unui serviciu privat de o anumită categorie nu are de ce să fie alta decât a serviciului public, legea este foarte clară în acest sens. Noi ce am verificat astăzi este dacă toate aspectele inclusiv cele prevăzute prin autorizarea dată de către Direcţie Sanitară firmei respective au fost respectate. Ce pot să spun până acum că s-au găsit nişte nereguli serioase, dar nu mă pronunţ până nu am raportul final al colegilor. Aceste nereguli înseamnă că cineva nu a respectat regulamentele şi legislaţia sau după ce a obţinut o autorizaţie a modificat ceva şi nu a respectat mai departe ce la momentul autorizării a fost vizibil că este corect', a spus sâmbătă seara, la Antena 3, Raed Arafat, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

El a precizat că, în urma unor controale efectuate de-a lungul timpului la serviciile private de ambulanţă, au fost retrase autorizaţii de funcţionare şi s-au aplicat amenzi mari.

'Am oprit servicii private de ambulanţă şi am retras autorizaţia şase luni acum un an tocmai pe situaţii de acest gen. Am amendat servicii, amenzi foarte serioase după ce am făcut inspecţii şi am văzut că ceva nu este ok. Şi pe serviciile publice le controlăm şi inspectăm şi acolo unde găsim nereguli normal că primesc amenzile şi primesc sancţiunile pentru neregulile respective', a explicat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, este uşor de observat dacă un pacient a fost supus manevrelor de resuscitare.

Secretarul de stat a spus că, în conformitate cu Legea sportului, la astfel de competiţii este necesară prezenţa unui echipaj cu o ambulanţă de tip B, care să aibă dotarea corespunzătoare, ce presupune un defibrilator, o trusă de resuscitare, oxigen, aspirator.

'Regulamentul FRF este un pic mai general, vorbeşte de autosanitară, dar legea (n.r. Legea sportului) este foarte clară şi bate orice regulament. Legea spune că cel puţin ambulanţa trebuie să fie de nivelul unui echipaj de prim ajutor calificat cu o ambulanţă de tip B. Ambulanţa de tip B, echipamentele: defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare, aspirator - sunt obligatorii. Aceste lucruri nu pot să lipsească dintr-o ambulanţă de tip B, altfel ambulanţa nu mai este de tip B', a subliniat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel