Urmărește emisiunea live


Aproximativ 30 de migranţi se află în dificultate pe Marea Mediteraneană (Sea-Watch)

Circa 30 de migranţi aflaţi în dificultate pe o barcă pneumatică au fost reperaţi luni în Marea Mediteraneană, în largul coastei Libiei, a anunţat ONG-ul umanitar german Sea-Watch pe contul său de Twitter, informează AFP.

"Astăzi, la orele 13:20, avionul nostru de căutare Moonbrid a reperat o barcă pneumatică albastră în dificultate, cu circa 30 de persoane la bord", a informat ONG-ul. "Este a doua zi consecutivă în care reperăm ambarcaţiuni în dificultate în largul Libiei şi foarte puţine nave de salvare în măsură să intervină", a deplâns Sea-Watch.

Două nave umanitare se află în prezent în Marea Mediteraneană. Una, Alan Kurdi a unui ONG german, cu circa 10 migranţi la bord, aşteaptă nu departe de Malta o soluţie europeană pentru debarcarea acestor persoane, în timp ce alta, Ocean Viking, nava închiriată de SOS Mediterana şi Medici fără Frontiere, a salvat duminică în jur de 50 de migranţi, dintre care 12 minori şi o femeie însărcinată, în apele internaţionale din largul Libiei.

Prezentându-şi luni programul de guvernare în faţa parlamentului, premierul italian Giuseppe Conte a insistat asupra necesităţii unei mai mari solidarităţi în cadrul UE pentru soluţionarea problemei fluxurilor de migranţi, problemă pe care Roma intenţionează să o soluţioneze de acum încolo "în mod structural şi nu de urgenţă". Conte a propus instituirea de "coridoare umanitare europene" care să permită primirea de o manieră organizată a refugiaţilor care au acest drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel