Apelul NATO către ucrainieni

foto_88381
foto_88381

Secretarul general al NATO a făcut un apel către ucrainieni. Anders Fogh Rasmussen i-a îndemnat "să se abţină să recurgă la violenţă şi la forţă". Apelul a venit în urma unor confruntări, în cursul unei manifestaţii, soldate cu peste 100 de răniţi în capitală.

"În această (duminică) seară, la Kiev, numeroşi ucraineni continuă să îşi exprime susţinerea fermă faţă de relaţii mai strânse cu Uniunea Europeană (UE). Pretutindeni, oamenii au dreptul să se exprime în mod democratic", afirmă secretarul general al NATO. El a adăugat: "Îndemn toate părţile să se abţină cu orice preţ să recurgă la violenţă şi la forţă", care "nu sunt mijlocul bun de soluţionare a diferenţelor politice într-o societate democratic", îndemnând pe "fiecare să acţioneze cu respectarea regulilor constituţionale şi democratice", scrie Mediafax.

O manifestaţie la care au participat cel puţin 100.000 de persoane a avut loc duminică la Kiev, în semn de protest faţă de schimbarea poziţiei preşedintelui Viktor Ianukovici, care a suspendat săptămâna trecută pregătirea unui acord cu UE.

Confruntările în cursul manifestaţiei s-au soldat cu aproximativ 100 de răniţi în rândul poliţiştilor, potrivit autorităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel