Zelenski insistă la americani: Cere un vast ajutor vital pentru Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi cu insistenţă pe lângă preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în favoarea unei "adoptări rapide" a unui vast program de ajutor militar "vital" pentru ţara sa.

Acest program de 60 de miliarde de dolari este blocat în Congres de anul trecut.

"L-am informat pe preşedintele Camerei Johnson despre situaţia de pe câmpul de luptă, în special despre creşterea dramatică a terorii aeriene ruseşti", a spus Zelenski, care a vorbit la telefon cu acest responsabil american.

"În această situaţie, adoptarea rapidă a ajutorului american pentru Ucraina de către Congres este vitală", a subliniat Zelenski pe Telegram, referitor la discuţia avută cu responsabilul american.

Pe 22 martie, armata rusă a lansat cel mai mare atac aerian împotriva infrastructurilor energetice ucrainene în doi ani de război

Mike Johnson, care controlează ce proiecte de lege sunt supuse la vot în Camera Reprezentanţilor, a dat asigurări săptămâna trecută că examinează "o serie de piste" privind asistenţa pentru Ucraina, în timp ce planul de ajutor în cauză a fost deja aprobat de către Senat.

Pe 22 martie, armata rusă a lansat cel mai mare atac aerian împotriva infrastructurilor energetice ucrainene în doi ani de război.

Zelenski a afirmat că Rusia a lansat în total 190 de rachete, a trimis 140 de drone şi a aruncat 700 de bombe aeriene ghidate pe teritoriul ucrainean săptămâna trecută.

Statele Unite sunt principalul susţinător militar al Kievului de la invazia rusă, în februarie 2022, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel