Anunț important al CE privind aderarea României la Spațiul Schengen

Comisia Europeană a făcut un anunț important privind aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen.

România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen, dar decizia admiterii celor două state în zona de liberă circulaţie este de natură politică, anunţă Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru admiterea în Schengen, dar decizia nu aparţine Comisiei Europene, a declarat Natasha Bertaud, purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar.

"Nu este o decizie care să fie luată de Comisia Europeană, este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul Uniunii Europene şi de Consiliul European", a spus Natasha Bertaud, conform site-ului Novinite.com.

În urmă cu câteva ore, vicepremierul bulgar Meglena Kuneva afirma că admiterea Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen este parte a soluţiei pentru depăşirea crizei imigranţilor din Uniunea Europeană. "Admiterea Bulgariei şi României în sistemul de liberă circulaţie Schengen este parte a ecuaţiei securităţii comune a Uniunii Europene", a declarat Meglena Kuneva.

"Fiind expusă valurilor de refugiaţi, dar şi ţară de tranzit în acelaşi timp, Bulgaria este foarte interesată să existe o politică la nivelul UE şi să adere la Zona Schengen", a subliniat vicepremierul bulgar. Aderarea la Schengen este cu atât mai relevantă în acest moment, când se discută despre securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene, a subliniat Meglena Kuneva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel