Antony Blinken: Hamas este "singurul lucru" care stă în calea populației din Gaza și încetării focului

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Secretarul de stat american a acuzat Hamas că blochează încetarea focului în Gaza și că este mai interesat de un conflict regional decât de ajutorarea poporului palestinian.

Antony Blinken a declarat la Capri, în Italia, la întâlnirea țărilor din G7 că: "Singurul lucru care stă între poporul din Gaza și o încetare a focului este Hamas".

El a adăugat: "A respins propunerile generoase din partea Israelului. Pare mai interesat de un conflict regional decât de o încetare a focului care ar îmbunătăți imediat viața poporului palestinian."

De asemenea, Antony Blinken a declarat că Hamas, în ciuda discuțiilor purtate pentru încetarea focului "schimbă regulile în timpul jocului".

Antony Blinken: Hamas face acțiuni care stau în calea încetării focului

Acesta a continuat: "Lumea trebuie să știe și trebuie să înțeleagă că Hamas face acțiuni care stau în calea încetării focului", conform Sky News.

Mai mult, Antony Blinken afirmă că G7 a "condamnat atacul fără precedent al Iranului" asupra Israelului în timpul reuniunii de trei zile a miniștrilor de Externe. 

Secretarul de stat american spune că atacul de la 1 aprilie a fost fără precedent prin "amploare" datorită faptului că a fost un atac direct al Iranului și a implicat peste 300 de muniții. 

"Ne-am angajat față de securitatea Israelului. Suntem, de asemenea, angajați să de-escaladăm, să încercăm să punem capăt acestei tensiuni", adaugă el. 

Acesta explică faptul că G7 se va concentra, de asemenea, pe "tragerea Iranului la răspundere" pentru "activitățile sale destabilizatoare", susține Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel