Antonescu: Ambasadorul SUA este părtinitor. Gordon avea informaţii departe de realitate

cotroceni
cotroceni

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, este "părtinitor", fiind în favoarea lui Traian Băsescu, a afirmat, luni seara, președintele interimar, Crin Antonescu. Traian Băsescu şi oameni care răspund la comenzile politice ale acestuia, în anumite instituţii, încearcă prin intimidare, prin presiune, prin acţiuni discutabile, poate chiar "abuzuri", să schimbe soarta acestui referendum, adică să invalideze votul a opt milioane şi jumătate de români.

 "Aceeaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune - o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. (Aceeaşi oameni, n.r.) încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, a instituţiilor statului de drept", a arătat preşedintele interimar.

 De asemenea, Antonescu a declarat că Philip Gordon avea informaţii incorecte, el punctând faptul că prima întrevedere a acestuia în România a fost cu Traian Băsescu.

 Antonescu a declarat că discuţiile cu subsecretarul de stat al SUA nu au fost deloc formale, ci aplicate, pe conţinut şi pe situaţia politică şi juridică din România.

 Preşedintele interimar a ţinut să puncteze faptul că discuţia sa cu Philip Gordon a avut loc după dialogul oficialului american cu preşedintele suspendat, Traian Băsescu.

 "Anumite informaţii erau, foarte clar, departe de realitatea politică din România", a afirmat Antonescu despre acest aspect.

 Preşedintele interimar a menţionat că i-a spus lui Gordon tot ceea ce a considerat acesta că trebuie să ştie, adăugând că nu ştie în ce măsură opinia oficialului SUA s-a schimbat.

 "Nu ştiu în ce măsură opnia domniei sale s-a schimbat, după spiritul declaraţiei pe care a dat-o presei la plecare am speranţa că da, dar e clar că şi Departamentul de stat şi cei din politica americană s-au interesat de situaţia din România, aveau informaţii incorecte", a mai declarat Antonescu.

În finalul emisiunii, Crin Antonescu a mai arătat că în spatele său se află toţi cei şapte milioane de români care au votat la referendum, în timp ce în spatele lui Traian Băsescu se află cei 900.000 de oameni şi "nişte susţinători", printre care, probabil cel mai important, "ambasadorul SUA în România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel