Antonescu: Actuala Constituţie nu e făcută după cum vrea Băsescu

Crin Antonescu, a declarat, luni, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că actuala lege fundamentală nu a fost făcută după cum vrea Traian Băsescu şi nici nu va fi revizuită împotriva acestuia.

"Există pericolul de a ne pierde într-o bătălie cu sens şi cu efect electoralist imediat şi suntem hotărâţi să evităm angajarea în asemenea bătălie. Nu e o Constituţie făcută după cum vrea Traian Băsescu, nu va fi o Constituţie revizuită împotriva lui Traian Băsescu", a spus Antonescu, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constiuţiei.

 El a precizat că, în fond, foarte multe lucruri au "ieşit la iveală" în urma mandatelor prezidenţiale pe care Traian Băsescu le-a exercitat şi încă le exercită.

 "Atunci când vom revizui, e bine să nu uităm experienţele prin care am trecut, dar să fim convinşi că facem această Constituţie pentru prezent, pentru viitor, nu pentru trecut, pentru că ceea ce ar fi de amendat, reparat, pedepsit în trecut nu poate face această Constituţie. Cea mai mare capcană în care putem cădea e să personalizăm principiile Constituţiei", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel