ANPC: Amenzi de aproape 500.000 de lei pentru comercianţii din Dragonul Roşu şi Doraly

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat comercianţii din Dragonul Roşu şi Doraly cu 488.000 de lei şi au aplicat 11 avertismente, în cadrul unei acţiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor şi ghiozdanelor şcolare. 

Potrivit unui comunicat al ANPC remis vineri, acţiunile de control au fost realizate de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov în complexul comercial Dragonul Roşu din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov şi în Complexul Comercial Doraly din comuna Afumaţi - judeţul Ilfov.

'Au fost aplicate 63 amenzi contravenţionale în cuantum de 488.000 lei şi 11 avertismente conform Legii 270/2017, însoţite de planul de măsuri de remediere a deficienţelor constatate; la un număr de 211.504 produse, în valoare de 1.098.939 lei, s-au constatat deficienţe de informare a consumatorilor, respectiv netraducerea în limba română a elementelor de caracterizare la rechizite, lipsa compoziţie fibroasă şi a instrucţiunilor de întreţinere la uniformele şcolare şi ghiozdane', precizează reprezentanţii ANPC.

Potrivit sursei citate, în timpul acţiunilor de control s-au identificat acuarele fără documente de calitate, blocuri de desen care nu respectau condiţiile declarate, în sensul că pe copertă se declara că au 20 file de A4, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că produsul conţinea doar 10 file/A4 albe şi o filă roz. De asemenea, comisarii ANPC au mai găsit şi caiete de matematică care nu respectau condiţiile declarate, respectiv produsul conţinea doar 85 file/A4, deşi pe copertă se declara că au 96 file de A4. ANPC a demarat acţiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor şi ghiozdanelor şcolare, odată cu începerea noului an şcolar, tematica de control fiind în plină desfăşurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel