ANI continuă lista incompatibililor. Vezi ce primari a adăugat

Unknown
Unknown

Agenția Națională de Incompatibilitate (ANI) a lăsat lista primarilor incompatibili deschisă. Încă opt primari au mai fost găsiți în stare de incompatibilitate sau de conflict de interese de natură administrativă şi penală.  Ei au fost găsiți incompatibili din cauza exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, precum şi a adoptării unor decizii prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudele sale de gradul I. 

Primul incopatibil este Ţiudic Pavel, care a ocupat simultan, în perioada 20 iunie 2008 – 25 iunie 2012, funcțiile de Primar al Comunei Repedea, Jud. Maramureş, şi de administrator al S.C. Tiudic S.R.L, potrivit pesurse.ro.

Este urmat de Dragomir Traian, care s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 27 martie 2013. El a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Ciocârlia, Jud. Constanţa, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul întreprinderii individuale care-i poartă numele.

Al treilea incompatibil este Iancu Simion Simi, care a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală. În timp ce era Primar al Oraşului Oţelu Roşu, Jud. Caraş-Severin, a avut interes personal de natură patrimonială în calitate de Preşedinte al Comisiei de repartizare a locuinţelor de tip A.N.L..

Cârja Ioan Gabriel, începând cu data de 11 noiembrie 2011, a ocupat simultan funcţia de Viceprimar al Comunei Şicula, Jud. Arad, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul întreprinderii individuale Cârja A. Ioan-Gabriel.

Următorul pe listă este Sfetcu Aurel. În timp ce era Viceprimar al Comunei Malovăţ, Jud. Mehedinţi, a luat parte la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Comunei Malovăţ privind concesionarea/arendarea suprafeţei de păşune/izlaz comunal al Comunei Malovăţ pentru anul 2010. El avea interes personal de natură patrimonială pentru sine şi soţia sa în problema supusă dezbaterilor.

Maior Claudiu este al șaselea incompatibil, pentru că  în timpul exercitării mandatului de Consilier local în cadrul C.L. al Municipiului Târgu-Mureş, Jud. Mureş, a încheiat în calitate de persoană fizică autorizată în cadrul PFA Maior Sergiu Claudiu un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş.

Următorul incompatibil este Gheorghe Moisă pentru că, în calitate de Consilier local în cadrul C.L. al Comunei Fîrliug, Jud. Caraş-Severin, și-a trecut o parcelă din domeniul public pe numele său, în urma unui contract de vânzare-cumpărare.

Ultimul adăugat de ANI, deși lista rămâne deschisă, este Băzăvan Dumitru. În timpul exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Malovăţ, Jud. Mehedinţi, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Comunei Malovăţ privind concesionarea/arendarea suprafeţei de păşune/izlaz comunal al Comunei Malovăţ pentru anul 2010, deși avea un interes personal de natură patrimonială pentru sine și soția sa. În final,   contractul a fost încheiat între Primăria Comunei Malovăţ şi soţia acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel