Angela Merkel, mai iubită ca oricând de germani

angela_merkel
angela_merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, rămâne personalitatea politică preferată a germanilor, potrivit celui mai recent sondaj realizat pentru postul naţional de televiziune ARD. Rezultatul sondajului arată că, în cursa pentru Cancelaria federală, Merkel și-a mărit avantajul în fața adversarului său social-democrat (SPD), în perspectiva alegerilor parlamentare din Germania, organizate la 22 septembrie. 

Potrivit sondajului dat publicităţii joi şi citat de AFP, în cazul în care șeful guvernului federal ar fi ales prin vot direct, Angela Merkel ar primi 60% din intenţiile de vot, un avans de două puncte, faţă de 25% (minus 1) pentru Peer Steinbrück.

În ultima lună, marcată de criza din Cipru, opțiunile germanilor pentru Merkel, apreciată pentru cum a gestionat în Germania criza, nu s-au schimbat. 68% dintre opinii îi sunt favorabile, în timp ce adversarul său social-democrat a pierdut patru puncte, însumând în prezent doar 32% opinii favorabile.

Aproximativ un german din doi (48%, plus 1 punct) ar dori formarea unui nou guvern condus de conservatorii din uniunile creştine (CDU, condusă de Merkel, şi CSU, ramura bavareză a acesteia), faţă de 37% în favoarea unui guvern în fruntea căruia să se afle social-democraţii (în pierdere 8 puncte), rezultă din sondaj.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1.502 persoane, în zilele de 2 şi 3 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel