EXCLUSIV  Andronescu, reacție vehementă în scandalul claselor speciale: Să vă spun ce vrem să facem

 Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu a negat că ar vrea să înființeze clase pentru copii cu nevoi speciale de învățare.

Ecaterina Andronescu a recționat la știrea cu privire la crearea de clase separate în școli pentru copiii cu nevoi speciale de învățare. Ministru a declarat că a dorit să spună cu totul altceva.  

"Haideți să vă spun ce am spus și ce vrem să facem. Avem peste 40.000 de copii cu nevoi speciale de învățare în clasele de masă și vrem în continuare să îi integrăm în școlile de masă pentru că evoluează mai rapid. Ceea ce vrem să facem este să le asigurăm profesori de sprijin și cum nu putem să asigurăm câte un profesor unui elev, dacă avem doi, trei în clasă le putem asigura profesor de sprijin, dar rămâne clasa de masă, rămân integrați în clasa de învățământ de masă. Eu am fost primul dintre miniștrii Educației care în 2001-2003 am integrat în învățământul de masă scoțându-i din școlile speciale peste 30.000 de elevi cu dificultăți de învățare. Aceste lucruri se pot verifica", a spus ministru Educației pentru DC News.

Citește și: STB, anunț pentru pensionari: Trebuie să ştim

"Nu face față acestor probleme"

Ministrul Educației a declarat că există o strategie pentru ca în viitorul apropiat să fie pregătite suficiente cadre pentru ca fiecare copil cu nevoi speciale să aibă profesorului lui. 

"Ei trebuie să beneficieze de o formare specială. Un profesor care este format inițial prin formarea continuu pentru clasa de masă, nu face față, de cele mai multe ori, acestor probleme care sunt specifice copiilor cu dificultăți de învățare. Și ca urmare, vom continua să pregătim profesori în mod special pentru ei", a declarat Ecaterina Andronescu.  

Citește și: De ce este susținută Kovesi. Ținta: Ungaria și Polonia. Răspuns pentru dl. Bolcaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel