Andronescu, în lacrimi la festivitatea UPB: Să cerem ce ni se cuvine. Sigur facem mai multe autostrăzi

Bianca Ştefan / 07 iul 2018 / 16:54 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu, la festivitatea de absolvirea a promoției 2018 UPB
Descriere foto: Ecaterina Andronescu, la festivitatea de absolvirea a promoției 2018 UPB

Peste 3.000 de absolvenţi ai promoţiei de ingineri 2018 - Gheorghe Lazăr au depus sâmbătă jurământul de inginer, în cadrul festivității rezidată de rectorul instituţiei de învăţământ superior, Mihnea Costoiu, şi preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu. 

Festivitatea a cuprins prezentarea personalităţii întemeietorului primei şcoli superioare tehnice din România, Gheorghe Lazăr, depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi profesie, premierea şefilor de promoţie şi înmânarea diplomelor de inginer. 

''Astăzi, fără îndoială, sunteţi sub semnul bucuriei. Asta înseamnă Gaudeamus. Să ne bucurăm astăzi, împreună, pentru reuşita acestor tineri minunaţi pe care Politehnica îi trimite drept ambasadorii ei în lume şi în ţară, mai ales. Azi, tehnologia stăpâneşte lumea iar voi sunteţi stăpânii tehnologiei.

Oamenii Politehnici au construit pentru ţară. Industria pe care a avut-o România a fost făcută cu inginerii pe care România i-a şcolit în şcolile politehnice. Politehnica noastră este cea mai mare. De aceea, cred că se cuvine să cerem decidenţilor să dea ţara pe mâna politehniştilor, pentru că sigur s-ar fi făcut mai multe autostrăzi, s-ar fi făcut mai mult în ţara aceasta'', a spus preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, în cadrul evenimentului de absolvire. 

UPB aniversează anul acesta 200 de ani de când Gheorghe Lazăr a înfiinţat prima şcoală superioară tehnică din România.
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27