Analizele dau peste cap acuzațiile în dosarul Hexi Pharma. Cercetătorii se simt umiliți

Cercetătorii INCDCP-ICECHIM se simt umiliți și copleșiți din cauza informațiilor greșit înțelese despre produsele Hexi Pharma. 

INCDCP-ICECHIM anunță că a efectuat în ultimele patru luni, la solicitarea autorităților sau unor agenți economici, "120 de determinări ale conținutului de substanțe active din produse comercializate de Hexi Pharma, toate sigilate și etichetate", precizând că "unele dintre aceste produse au fost conforme, iar altele neconforme".

Precizarea INCDCP-ICECHIM subliniază: "Conținutul diminuat de substanță activă din produsul dezinfectant nu demonstrează eficiența biocidă a acestuia, iar conformitatea eficacității biocide nu anulează neconformitatea chimică". 

Sursa citată precizează, astfel, că este o diferență între testul de eficacitate biocidă și conținutul de substanțe active, fiind greșite formulări cum că au existat produse diluate de 2000 de ori în limita legală. ICECHIM subliniază că prin confuzia menținută între cele două tipuri de analize ale produselor biocide lezează prestigiul laboratoarelor și al institutelor implicate în evaluarea conformității produselor Hexi Pharma. 

În comunicat se mai subliniază: "cercetătorii umiliți și copleșiți de comentariile și opiniile formulate tendențios asupra lor se gândesc dacă să plece să lucreze în străinătate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel