ANAF porneşte razia fiscală împotriva fotbaliştilor. Jucătorii ameninţă cu greva

surdu
surdu

Dimineaţa de ieri l-a găsit pe Romeo Surdu în birourile sindicatului fotbaliştilor, unde a cerut asistenţă în faţa iminentei "razii" fiscale, în care fotbaliştii pot pierde zeci de mii de euro în favoarea statului. Surdu a dezvăluit că steliştii nu vor mai intra pe teren dacă ANAF le ia averile, dezvăluie ProSport.

În urmă cu câteva zile, fotbaliştii plătiţi ca persoane fizice autorizate sau prin convenţii civile între 2007 şi 2010 au primit sau vor primi din partea ANAF somaţii pentru achitarea a 19% din sumele încasate peste bariera de 35.000 de euro anual, stabilită de lege. Jucătorii români reprezentativi din Liga I vor cădea sub incidenţa achitării TVA-ului, neştiind în anii respectivi că au semnat contracte fiscal avantajoase pentru cluburi, dar păguboase pentru ei. Steliştii au ţinut sfat între ei în vestiar cu privire la această problemă, iar ieri l-au trimis la AFAN pe Surdu, pentru a vedea în ce măsură sindicatul îi poate ajuta să nu piardă în curând sume importante.

Se gândesc să-şi "mărite" averile

Fotbaliştii Stelei care au avut parte de câştiguri mari în ultimii ani sunt foarte preocupaţi în ultimul timp să găsească modalităţi de a evita pierderea a 19% din ce au câştigat între 2007 şi 2010, adică timp de trei campionate. Unii dintre ei se gândesc chiar să treacă tot ce au în prezent pe numele rudelor, pentru o eventuală viitoare executare silită de către ANAF.

94 de mii de euro ar avea de plătit rapidistul Costin Lazăr pentru sumele salariale încasate la Rapid în perioada 2007-2010. La această sumă se adaugă penalităţile

60.000 de euro ar avea de plătit Romeo Surdu pentru sumele salariale încasate la Steaua şi FC Braşov în perioada 2007-2010. La această sumă se adaugă penalităţile

Vestiarele de la Dinamo, Timişoara, Rapid şi Vaslui sunt, de asemenea, animate de ideea de a se opune măsurii Fiscului de a aplica legea. Felul protestului e acelaşi: "Nu ieşim pe teren!".

Fotbaliştii de la echipele mari din Liga I s-au unit împotriva Fiscului. Liderii mai multor echipe din Liga I au expus în vestiare posibilitatea grevei. Cătălin Munteanu şi Dănciulescu la Dinamo sau Alexa şi Zicu la Poli Timişoara şi-au reprezentat coechipierii în discuţiile lămuritoare cu reprezentanţii AFAN şi apoi au transmis informaţiile mai departe către colegi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel