Ana Birchall: Românii din diaspora, o prioritate pentru Guvernul Victor Ponta

Deputatul PSD, Ana Birchall, este de părere că „Reforma legislaţiei muncii din Italia afectează în mod direct cei peste un milion de români care lucrează în diverse domenii în această ţară. Românii din diaspora sunt una din prioritățile Guvernului Ponta, de aceea sunt sigură că vizita premierului Victor Ponta la Milano, la conferinţa organizată de Preşedinţia italiană a Consiliului UE, vine într-un moment oportun".

„Guvernul României a facilitat crearea a 200.000 de locuri de muncă în ultimul an. Măsurile Guvernului Ponta au funcționat, au dus economia pe creștere și au dat investitorilor curajul de a veni cu proiecte mari pentru România. Cred că această rețetă poate fi exportată cu succes și în alte state din Europa, cum ar fi Italia.

Şomajul rămâne una din problemele importante cu care se confruntă întreaga Europă, de aceea trebuie să abordăm soluţii unitare bazate pe exemple de succes când vorbim de reducerea şomajului şi în special a şomajului în rândul tinerilor" a continuat deputatul PSD.

Citește și: Fonduri europene, locuri de muncă. Rovana Plumb: Contractele semnate luni vor crea mii de locuri de muncă

"Potențialul României de a redeveni un lider regional depinde foarte mult de capacitatea noastră de a le explica partenerilor noștri că în România nedreptățile sociale sunt reparate, că în România nivelul de trai crește într-un ritm accelerat, că în România avem un mediu economico – financiar foarte prietenos pentru investitori" a subliniat Ana Birchall.

„Victor Ponta este un premier și un viitor președinte al României recunoscut ca un lider regional puternic, care a reușit să aducă România pe un trend pozitiv în scurt timp după ce a preluat guvernarea. Acesta este modelul de lider eficient de care avem nevoie la Cotroceni pentru o corectă reprezentare a României în comunitatea internațională și pentru promovarea diplomației economice care să atragă investitori străini în România" a declarat Ana Birchall, Înaltul Reprezentant al Primului Ministru pentru Afaceri Europene și parteneriat cu SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel