Ana Birchall, cont de e-mail spart de infractori. Se cereau bani

Contul de e-mail al unui deputat PSD a fost spart de hackeri, după care aceștia au trimis în numele politicianului un mesaj către toți cei din lista de contacte cerându-le bani. 

Contul de e-mail al Anei Birchall, deputat de Vaslui și președinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, a fost spart săptămâna trecută. Infractorii au trimis, în numele politicianului, un mesaj către toți cei din lista acestuia de contacte. În mesaj se spunea că deputatul se află într-o excursie la Kiev, unde i-au fost furate actele și banii și nu se mai poate întoarce în țară. În mesaj se preciza că a fost ascultată de ambasada României care i-a procurat biletele de avion, dar nu are cu ce să plătească hotelul, drept pentru care nu poate pleca de acolo și e posibil să piardă avionul și biletele. În consecintă, toți prietenii erau rugați să o ajute cu bani.

Ana Birchall, aflată într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 23-28 martie, a dezmințit ulterior zvonurile.

Ana Birchall, vizită oficială în SUA

Întrebată, luni, într-o intervenție telefonică la România TV, în legătură cu acest subiect, Ana Birchall a precizat: "În primul rând, nu știu dacă e-mail-ul a fost spart sau clonat. Când o să mă întorc o să mă uit exact de pe ce adresă a fost trimis acest mesaj, săptămâna trecută, cred că miercuri spre seară, și eu îmi cer scuze încă o dată tuturoor celor care au primit acest mesaj. Foarte multe mesaje s-au dat, bănuiesc că la toate contactele mele, pentru că am primit foarte multe telefoane. 

Majoritatea și-au dat seama că este ceva în neregulă. Dar știți care este frumusețea? Eu, în momentul de față, mă aflu într-o vizită în SUA, dar săptămâna viitoare s-ar putea chiar să merg la Kiev și toată lumea îmi spune «Ai grijă!». Lăsând gluma la o parte, este un lucru grav dacă, într-adevăr, contul a fost spart și eu o să mă lămuresc în momentul în care o să mă întorc în țară.  Atunci o să fac diligențele necesare", a declarat într-o intervenție telefonică la România TV, Ana Birchall.

Spargerea unui cont de e-mail este infracțiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel