EXCLUSIV  Ambulanta neagra. Controversă: apare doar în anumiți ani

Cazul ambulanței care fură copii a revenit în atenția publicului. Știrea revine, de obicei, în ani pre-electorali sau electorali.

Nebunia cu ambulanța neagră a fost și în 2011, dar și 2014. Pe atunci, gurile rele spuneau că mai mulți copii ar fi fost răpiți și apoi omorâți de către traficanții de organe. Isteria se generalizase peste tot, motiv pentru care părinții nu mai aveau curajul să-și lase copiii nesupravegheați.

La acel moment, psihologul clinician Zaharia Cristina a explicat acest fenomen pentru DC News spunând că zvonuri similare existau și în comunism. Reluăm explicațiile sale.

"Este vorba despre trafic de organe. Este evident că părinții sunt înspăimântați. (...) Ca un zvon să ia naștere trebuie să existe un sâmbure de adevăr. Trebuie să fie găsită sursa acestor zvonuri pentru ca lumea să se liniștească", a spus Zaharia Cristina pentru DC News.

Întrebată dacă astfel de zvonuri circulau și în comunism, psihologul clinician ne-a răspuns: "Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu circulau altfel de zvonuri, dar cu aceeași conotație. Era vorba despre copiii care se nășteau cu malformații genetice deosebit de grave în anumite familii și aceștia erau – prin ordinele lui Ceaușescu – erau îndepărtați de familie. Trebuie spus că și această știre a existat tot la nivel de zvon. Așadar niciodată nu s-a dovedit veridicitatea acestei știri".

Ce ar trebui să știe copiii despre răpiri

Copiii nu ar trebui să fie înspăimântați cu privire la faptul că într-o zi ar putea fi răpiți. Cu toate acestea, ar trebui să fie informați despre acest subiect.

"Părinții ar trebuie să aibă o discuție cu copiii la nivel educațional, nu la nivel de panică în ceea ce privește răpirile. Ei ar trebui să le explice că nu este bine să accepte dulciuri sau bani de la străini, dar în niciun caz nu trebuie să-i panicheze pentru că această știre poate exista doar la nivel de zvon", a conchis psihologul clinician Zaharia Cristina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel