Ambasadorul la Cairo: Aproape toţi turiştii români au plecat din Egipt; primim cereri în continuare

cairo-protest
cairo-protest

Ambasadorul României la Cairo, Gheorghe Dumitru, a declarat, miercuri, că cetăţenii români continuă să ceară sprijin ambasadei în diferite probleme cu care se confruntă, că aproape toţi turiştii români din Egipt au plecat şi că nu s-au înregistrat cereri de evacuare în masă.

"Au plecat cetăţeni români cu avionul de marţi seară. Toţi turiştii au cam plecat. Mai sunt câţiva care au venit individual", a spus ambasadorul, care a precizat că există în mod regulat trei curse săptămânale între România şi Egipt, infromează Mediafax

"Aş dori să se reţină că aceste violenţe - care sunt transmise pe posturile de televiziune - se circumscriu unei suprafeţe mici a oraşului şi este vorba despre câteva mii de protestatari. În restul oraşului, oamenii îşi urmează viaţa", a mai explicat ambasadorul.

Gheorghe Dumitru a mai spus că, în ceea ce îi priveşte pe români, aceştia nu au formulat solicitări de evacuare sau de repatriere în masă.

"Au fost solicitări individuale pentru sprijin la revenirea în ţară. Noi le-am acordat toată asistenţa, tot ajutorul. Oamenii ne-au contactat, în funcţie de ce au avut nevoie, telefonic sau personal", a spus ambasadorul.

În ceea ce priveşte situaţia ambasadei, Gheorghe Dumitru a spus că lucrurile sunt calme, activitatea se desfăşoară normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel