EXCLUSIV  Ambasadorul George Maior, interviu la DCNewsTV, prin Skype, de la Washington

George Maior
George Maior

George Maior, ambasadorul României în Statele Unite, a acordat DCnews un interviu, prin Skype, de la Washington. 

Interviul este difuzat luni, de la ora 12, pe DCNews Tv și pe canalele de Facebook și Youtube ale redacției. 

Excelența sa, dl. George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, discută cu Bogdan Chirieac și Val Vâlcu despre relația de parteneriat strategic dintre cele două țări, despre impactul economic al COVID-19, despre ce trebuie să facă România în contextul disputelor SUA-China, despre statul de drept și despre modul în care pandemia a afectat viața în capitala Americii și la ambasada din Washington.

Licențiat în Drept, George Maior lucrează ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, începând din 1992. În perioada 2000-2004 a îndeplinit funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, coordonând, din punct de vedere strategic și militar, aderarea României la NATO. A primit, în august 2004, gradul diplomatic de ambasador.

La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales senator de Alba pe listele PSD. Și-a dat demisia din Parlament după ce a fost numit, în 2006, director al Serviciului Român de Informații.

George Cristian Maior a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii de președintele României, la 29 iunie 2015, începându-și oficial mandatul odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare președintelui Statelor Unite ale Americii, la 17 septembrie 2015. Este profesor universitar la SNSPA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel