Ambasadoarea Michele Ramis: 'Caravana studiilor în Franţa' a avut un mare succes

'Caravana studiilor în Franţa' a avut un mare succes, s-a deplasat în 19 oraşe din România, a parcurs mai mult de 4.000 de kilometri pentru a întâlni peste 2.000 de elevi şi studenţi, a declarat vineri ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, Michele Ramis. 

Caravana studiilor' a avut un mare succes. (...) Eu cred că a permis reafirmarea legăturilor dintre Franţa şi România, consolidarea prieteniei noastre', a spus Ramis, într-o conferinţă de presă prilejuită de etapa finală a acestui proiect - ajungerea caravanei la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Potrivit ambasadorului, caravana a fost 'un lucru foarte original' şi s-a înscris în cadrul Sezonului Franţa - România.

Michele Ramis a precizat că Franţa doreşte să redevină prima ţară de destinaţie a studenţilor români în 2020 şi 2021. 'Această caravană se înscrie în seria de acţiuni pe care le întreprindem pentru cooperarea franco-română în domeniul universitar ştiinţific', a subliniat Ramis. Ea a spus că Franţa este primul partener al României în domeniul universitar şi al cercetării şi că între cele două state există circa 600 de acorduri de cooperare. Mai mult, Michele Ramis a menţionat că Franţa reprezintă a treia destinaţie de studiu aleasă de studenţii români. În opinia diplomatului, cunoaşterea limbii franceze în plus faţă de limba engleză oferă oportunităţi de carieră în România şi pe plan internaţional. Ambasadorul a arătat că franceza este a treia limbă de afaceri în lume, deci este una importantă în sectorul socio-economic. Ambasadorul a adăugat că studiile în Franţa sau în filierele francofone oferă oportunităţi profesionale importante.

Andrei Ţărnea, comisar general al Sezonului România - Franţa, a afirmat, la rândul său, că, dacă România există aşa cum este în prezent, acest lucru se datorează voinţei politice a elitelor sale, cu susţinerea Franţei, dar şi graţie unui număr de ingineri care au construit ţara. El a declarat că proiectul 'Caravana studiilor în Franţa' deschide porţile pentru o perspectivă globală, într-o lume care este în prezent globală şi unde tehnologia face adesea diferenţa. 'Scopul caravanei nu e să exporte talente. (...) Cea mai mare parte a românilor care au studiat în altă parte au avut succes în România, în companiile din România, în administraţia românească', a subliniat el, precizând că nu doar românii pleacă în Franţa la studii, ci şi România este destinaţie pentru studenţii francezi.

Conform Institutului Francez, proiectul 'Caravana studiilor în Franţa' a început pe 6 mai şi se încheie vineri, 7 iunie. Institutul Francez din România şi Campus France România au organizat prima ediţie a 'Caravanei studiilor în Franţa vizând deopotrivă informarea şi dezvoltarea de noi acorduri de cooperare între universităţile din România şi instituţiile de învăţământ superior din Franţa. Caravana a fost gândită sub forma unui turneu naţional ce a urmărit promovarea studiilor în Franţa în rândul elevilor şi al studenţilor români, unul dintre obiective fiind redobândirea statutului de ţară preferată pentru mobilitatea de studii universitare în 2020 - 2021. Aproximativ 2.000 de elevi şi studenţi au asistat la o serie de ateliere de informare şi profesionale. De asemenea, au avut loc prezentări ale ofertelor universităţilor şi instituţiilor Grand Ecole din Franţa, dar şi ale ghidului filierelor universitare francofone în România. Conform Institutului Francez, Franţa este prima destinaţie a studenţilor români pentru programele de mobilitate Erasmus, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel