Ambasada SUA salută nominalizările făcute pentru Parchete

Așa cum De Ce News a anticipat, Ambasada SUA la Bucureşti a declarat  că se bucură pentru că s-au făcut nominalizările la funcţiile de conducere din Parchete şi precizează că încurajează o colaborare între premier, preşedinte şi CSM pentru a ajunge cât mai repede la un acord în vederea numirilor șefilor din structurile superioare ale Parchetelor. Mesajul  SUA vine după ce și ambasadorul Marii Britanii a salutat decizia politică de la București.  De asemenea, în această seară se așteaptă ca și Germania să transmită un semnal referitor nominalizările făcute de premier.

 "Ambasada SUA a susţinut constant că este de o importanţă vitală să se nominalizeze procurori independenţi şi calificaţi. Ne bucurăm să vedem că s-au făcut nominalizări, iar procesul consultativ poate merge acum mai departe", se afirmă într-o poziţie transmisă de Ambasada SUA agenției Mediafax.

 De asemenea, misiunea diplomatică americană arată că îi încurajează pe cei trei actori implicaţi în proces să colaboreze pentru a ajunge cât mai rapid la un acord.

 "Îi încurajăm pe premier (în calitate de ministru interimar al Justiţiei), pe preşedinte şi Consiliul Superior al Magistraturii să continue să colaboreze pentru a ajunge cât mai rapid posibil la un acord în ceea ce priveşte aceste posturi extrem de importante", se mai arată în poziţia Ambasadei SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel