Alţi doi cai de curse au murit la Santa Anita Park. Decizia hipodromului

[] []

10 iun 2019 / 16:04
Salveaza PDF Comentarii

Hipodromul Santa Anita Park, aflat în apropiere de Los Angeles, nu va fi închis înainte de încheierea actualului sezon de curse, aşa cum au cerut autorităţile americane cu rol de reglementare în acest domeniu, au anunţat duminică administratorii săi, după ce presa din Statele Unite a dezvăluit că alţi doi cai se curse au murit pe hipodromul californian, ridicând la 29 bilanţul animalelor decedate în acel spaţiu de la Crăciun şi până în prezent, informează Reuters.

Cunoscutul hipodrom american a fost închis în urma deciziei voluntare a administratorilor săi aproape întreaga lună martie, după decesele mai multor cai de curse, cele mai multe fiind provocate de accidentări. În urma unei anchete a Procuraturii din Los Angeles, hipodromul a fost redeschis şi administratorii săi şi-au luat angajamentul de a implementa mai multe reforme în domeniul siguranţei animalelor.

Însă, potrivit unui articol apărut duminică în cotidianul Los Angeles Times, un cal de curse de patru ani, Formal Dude, a fost eutanasiat după ce s-a accidentat într-o cursă de o milă desfăşurată pe o pistă noroioasă sâmbătă, iar o iapă de trei ani a murit la scurt timp după ce a trecut în galop linia de sosire. Nu a fost stabilită cauza deceselor celor două animale, specialiştii aşteptând în acest moment rezultatele necropsiei. California Horse Racing Board (CHRB) a cerut ca hipodromul să se închidă din proprie iniţiativă, potrivit aceluiaşi cotidian american, dar proprietarii de la Santa Anita Park, Stronach Group, au anunţat că acesta va rămâne deschis până la închiderea actualului sezon de curse, pe 23 iunie.

'Lucrăm cu toţii împreună, în numele tuturor din acest sport - îngrijitori, antrenori, jochei, călăreţi de antrenament, proprietari, manageri de pistă şi pentru oricare cal ce poartă un frâu şi o şa - pentru a face reforme şi pentru a îmbunătăţi cursele în fiecare zi', a transmis Stronach Group într-un comunicat publicat duminică. Santa Anita Park va rămâne deschis până când aceste reforme vor fi completate, a transmis compania. CHRB nu are autoritatea de a închide imediat acest hipodrom din Arcadia, aflat la 21 de kilometri de Los Angeles. Pentru a fi adoptată o decizie de închidere, CHRB trebuie să treacă printr-o procedură formală, ce include o audiere precedată de o perioadă de preaviz de 10 zile, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23