Alocații copii. Mara Togănel (PNL), apel după votul din Senat: Este inacceptabil!

Liderul PNL Mureș, Mara Togănel, transmite un mesaj după ce Senatul a respins un proiect de lege privind alocația pentru copii.

Consilier județean și președinte al Organizației Femeilor Liberale (OFL) Mureș, Mara Togănel a făcut un apel după respingerea legii privind majorarea alocației la 200 de lei. 

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, aceasta amintește că în prezent România are cea mai mică alocație din Uniunea Europeană, undeva la aproximativ 18 euro. În acest context Mara Togănel cere Coaliției PSD-ALDE ca proiectul să fie votat în Camera Deputaților. 

„Senatorii PNL au propus indexarea alocației pentru copii cu rata inflației și majorarea acesteia la 200 de lei. PSD, ALDE și aliații lor au respins propunerea noastră. Până la votul decizional din Camera Deputaților, România rămâne cu cea mai mică alocație pentru copii, din Uniunea Europeană!

Este inacceptabil cinismul prin care, aflați vremelnic la putere, îi tratați pe cei care își numără fiecare bănuț și ai căror copii trăiesc din alocația ce pentru voi înseamnă bani de buzunar pentru o cafea prin aeroporturi. 

Ați avut grijă ca odraslele voastre să aibă viitorul asigurat în școli de bază, dar uitați că cei câțiva leuți în plus pe care i-am propus să intre în bugetul românilor care au copii, erau bani pentru o pereche în plus de pantofi, pentru manuale a căror gratuitate nu o asigurați, sau chiar pentru vaccinuri pe care părinții sunt obligați să le cumpere, ele negăsindu-se în tristele spitale românești. 

Rămânem, în continuare, cu 84 de lei pe lună, bani din care presupuneți că un copil poate fi întreținut. Cea mai mică alocație pentru copiii din Uniunea Europeană este de 100 de euro. La noi sunt 18 euro. Recunoașteți că ați băut o cafea de 18 euro, măcar într-una din vacanțele la schi? 

Dacă aveți o remușcare cât de mică, votați în Camera Deputaților pentru proiectul PNL de majorare a alocației copiilor la 200 de lei!”, a transmis Mara Togănel pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel