Alistar, paralelă explozivă: Rusia e ca domnul Lazăr. Situație dezastruoasă

Ema Apostu / 08 apr 2019 / 21:39 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Rusia a anunţat că a activat navele de atac şi sistemele de rachetă din pricina exercițiului NATO, din Marea Neagră, început în urmă cu doar câteva zile. Victor Alistar a făcut o paralelă între atitudinea Rusiei și situația lui Augustin Lazăr.

"Din punctul meu de vedere, este un joc pe planul comunicării. Rusia, întotdeauna a avut senzaţia că a pierdut acel cordon de siguranţă, pe care se consideră legitim să îl şi aibă, şi atunci reacţionează întotdeauna şi pentru a alimenta retorica internă şi pentru a arăta că sunt în continuare un mare stat. Este o chestiune mai de grabă, de cât de intimidare militară, de comunicare. Seamănă foarte mult ce s-a întâmplat pe planul extern cu planul intern. Rusia e ca domnul Augustin Lazăr. Vine cineva şi îţi spune că ai o problemă, a ta personală, mai mică, şi că trebuie să o rezolvi, să discuţi despre ea, să dai seama şi tu scoţi toată artileria pe care o ai în dotare, exact ca domnul Augustin Lazăr. Deci aici seamănă leit, din punct de vedere al planului de comunicare. Este ceea ce se numeşte escaladarea comunicării, escaladarea subiectelor.

La fel au făcut şi ei. A fost un exerciţiu de cooperare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, restrâns ca şi capacităţi, la care ei au răspuns cu toată bateria pe care o aveau pe zona asta. Dincolo, s-a pus o întrebare: "Matale, nu Ministerul Public, pe persoană fizică, ai de dat nişte răspunsuri opiniei publice, în baza principiului transparenţei". Şi el a venit cu tot ce a avut posibil în dotare, la Parchetul General, un dosar pe care nici nu a lucrat. Cele două seamănă şi sunt în planul comunicării, încercând să ascundă situația dezastruoasă în care se află", a declarat Victor Alistar în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

Vezi și:  Iohannis, șantajat de Lazăr? Coita: Românii se vor cutremura când vor afla

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26