Alina Mungiu Pippidi: Cel mai INFILTRAT partid

Alina Mungiu Pippidi vorbește într-un editorial publicat pe România Curată despre proiectul USR ca fiind unul "securist". Politologul menționează că Uniunea Salvați România este "cel mai infiltrat partid" din cauză că au existat temeri cu privire la această formațiune.  

(...)

"Dacă sunteți iubitori de Tolkien, ca și mine, vă amintiți cînd Gandalf se preface că vorbește cu vocile fiecăruia dintre trolli (Bill, Tom, etc), ca să îi facă să se contrazică între ei și să se încurce. Acesta e proiectul securist în USR, cel mai infiltrat partid, pentru că s-au temut de el, și asta a fost doar un pretext pentru acapararea sa completă. De asta o mulțime de canale au insuflat din vreme manifestanților pe tema cianurii teama de lideri, ca să nu aibă nimeni curaj să își asume vocea Pieței, Nicușor Dan s-a ascuns în mulțime în spate iar Claudiu Crăciun a fost discreditat constant de trolli, deși îl scoteau mereu în față cînd era vorba să vorbească cu jandarmii. Să ne înțelegem: nu e nevoie de mult ca românul să se arate invidios, suspicios că altul vrea să îi fure ceea ce el nu are și nici nu ar putea căpăta fără acel altul, și asta e moartea oricărui leadership. Nicușor Dan a fost lăsat în față eventual că părea evident că e slab și anticharismatic și poate fi oricînd dat jos (iată că au reușit). Au fost destul cîțiva din ăștia, că restul au făcut de la sine, ceilalți români sunt iadul, nu e nevoie de draci. Pentru controlul releului Uniți, salvăm de cca 50 000 de persoane, s-au purtat enorme bătălii nocturne, aparent între antifracturiști, macoveiști și puri anticianuriști, în realitate însă taberele erau la greu infiltrate. Urmarea a fost că nu s-a ridicat nici un lider, iar influența canalului s-a stins. Între timp serviciile investeau frenetic în Facebook ca să furnizeze următorul site de mobilizare chiar ei. USB era mic, dar deja infiltrat- dovadă strategul Kivu- dar fiind așa de mic îl aveam toți sub ochi, deci nu putea nimeni face cu el ce voia. În schimb ca să se ajungă la USR a trebuit sprijin de presă și logistic, și acolo au venit și infiltrații, mai serios- cum ar veni, cărînd ajutoare, dar cu prețul să fie luați la bord. Nu mai menționez extraordinara coincidență că din miile de manifestanți spontani de la Colectiv vreo doi au ajuns miraculos pe lista de societate civilă oficial invitată la Cotroceni si aceia sunt azi deputați USR.

Și astfel dezbaterea, mult mai autentică, din USR, degeaba există față de cea din CPF, care nu există deloc. Fie lipsa de informare, fie curajul de a discuta pentru a deconstrui ce păreau să fie valori opuse, dar nu erau neapărat, fie infiltrații care vorbesc cu vocea trollilor cu scopul de a încăiera pe unii cu alții anulează valoarea unei asocieri de calitate mai bună, și se ajunge la răsăritul soarelui, cînd totul împietrește.

CPF merge mai departe, că nu a avut cine s-o oprească, argumentele articulate de mine mai sus nu s-au auzit în dezbatere deloc, politicienii, inclusiv useriști nu au spus niciodată nimic cu sens sau memorabil. Iar USR nu mai merge nicăieri, decît unde vor trolii, și cît nu va scăpa de trolli, nici nu o să mai găsească vreo cărare spre viitor," a scris Alina Mungiu Pippidi în editorialul de pe România Curată. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy