Alianțe pentru noul Guvern. Kelemen Hunor: PNL a făcut o concesie, trebuie să facă şi USR

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a vorbit despre alianțele pentru formarea unui nou Guvern. 

Kelemen Hunor, liderul UDMR, consideră că şi celelalte partide trebuie să facă o concesie pentru formarea unei alianțe, după ce PNL a anunţat flexibilizarea mandatului de negociere.

”Dacă PNL a renunțat la decizia legată de USR (n.r. de a nu mai colabora cu USR), atunci și USR trebuie să facă o concesie (legată de refuzul de a-l accepta pe Cîțu premier). Fără compromis nu se poate. Dacă lasă fiecare din aroganță, din orgoliile personale, se poate face. Coaliție perfectă nu există, nu se poate face, dar va fi nevoie de una. (...) PSD poate cere premierul pe buna dreptate, pentru ca are mai multe mandate (în Parlament) decât au PNL și UDMR împreună”, a spus Kelemen Hunor la Antena 3.

UDMR va avea propunere de premier, a anunțat Kelemen Hunor.

„UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea”, a transmis Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI: PNL vrea deblocarea crizei politice și negociază cu celelalte partide pentru a avea cât mai repede un Guvern

Procentele sunt importante

Președintele UDMR a mai spus că nu procentul obținut la alegeri este important.

„Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în Parlament, dar nu acesta este important! Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formațiuni politice, care a fost vocea rațiunii și a consecvenței în ultima perioadă și a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forțele politice responsabile”, a conchis Kelemen Hunor.

Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a afirmat că PSD îi va propune președintelui Klaus Iohannis o propunere de premier, iar liderul liberalilor, Florin Cîțu, afirmă că viitorul prim-ministru trebuie să fie de la PNL.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel