Algeria: Un al doilea fost premier, plasat în detenţie pentru corupţie

Curtea Supremă din Algeria a ordonat joi plasarea în detenţie a fostului premier Abdelmalek Sellal, în aşteptarea audierii lui în legătură cu acuzaţii de corupţie, a anunţat televiziunea de stat algeriană, citată de agenţia DPA.

Ordinul survine la o zi după ce Curtea a emis o decizie similară în cazul fostului premier Ahmed Ouyahia, tot în legătură cu acuzaţii de corupţie. Sellal şi Ouyahia au fost amândoi premieri în timpul îndelungatului regim al preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, forţat să demisioneze din funcţie în aprilie, în contextul unor proteste la nivel naţional şi al presiunii din partea puternicei armate a ţării.

Abdelmalek Sellal (70 de ani) a fost interogat la începutul zilei de un judecător de investigaţii la Curtea Supremă, în cadrul unor dosare referitoare la risipa de bani publici, abuz de putere şi favoritism ilegal, a indicat agenţia algeriană de presă APS, fără să ofere alte detalii. Sellal a fost directorul campaniei prezidenţiale a lui Bouteflika. El figurează printre 12 foşti oficiali guvernamentali din timpul lui Bouteflika ce au fost deferiţi luna trecută Curţii Supreme pentru investigaţii în legătură cu fapte de corupţie.

Bouteflika s-a aflat la putere timp de două decenii, într-o perioadă dominată de nepotism şi gestionare defectuoasă a ţării. De la demisia sa, Algeria a lansat o vânătoare în rândul unor înalţi oficiali şi oameni de afaceri apropiaţi lui Bouteflika. Printre cei care sunt anchetaţi figurează fostul ministru al energiei Chakib Khelil şi Said Bouteflika, fratele lui Abdelaziz Bouteflika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel