Algeria: Scrutinul prezidenţial va avea loc pe 12 decembrie

Alegerile prezidenţiale din Algeria vor avea loc pe 12 decembrie, a anunţat duminică seara preşedintele interimar Abdelkader Bensalah, într-un discurs adresat naţiunii, transmis de postul public de televiziune, informează AFP şi Reuters.

Data anunţată coincide cu termenul solicitat de şeful statului major al armatei, Gaid Salah, omul puternic al Algeriei care deţine controlul după demisia forţată a preşedintelui Abdelaziz Bouteflika pe 2 aprilie.

"Am decis (...) că data alegerii prezidenţiale va fi joi 12 decembrie 2019", a declarat Bensalah care, potrivit prevederilor constituţionale, nu are dreptul să candideze.

Bensalah, care duminică a semnat decretul de convocare a corpului electoral, a chemat algerienii să contribuie împreună pe 12 decembrie "la scrierea istoriei ţării lor şi la alegerea noului lor preşedinte".

Şeful interimar al statului a cerut algerienilor să se mobilizeze "pentru a face din această întâlnire punctul de plecare al procesului de reînnoire a naţiunii".

Scrutinul electoral pentru alegerea viitorului preşedinte, prevăzut iniţial să se desfăşoare pe 4 iulie, a trebuit să fie anulat din cauza neprezentării niciunui candidat, ca urmare a contestării de amploare ce zguduie Algeria din 22 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel