Alexis Tsipras, premierul Greciei, amenințat de soție că îl părăsește dacă cedează la presiunile Bruxelles-ului

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, s-ar afla între ciocan și nicovală, în condițiile în care FMI și Uniunea Europeană îl presează să accepte reforme total nepopulare în țara sa, în timp ce soția sa îl amenință că îl părăsește și ia și copiii dacă va ceda presiunilor Bruxelles-ului.

Alexis Tsipras i-ar fi spus președintelui Franței, Francois Hollande, că riscă să-și piardă partenera de viață, dacă cedează în fața cerințelor troikăi creditorilor, relatează surse serioase de presă, inclusiv The Times și Greek Reporter, notează ziare.com.

Peristera 'Betty' Batziana și Alexis Tsipras, sunt căsătoriți civil, pentru că niciunul nu a fost de acord cu o căsătorie la biserică, așa cum cere legea elenă, iar împreună au doi copii.

Alexis Tsipras, noul premier al Greciei, locuință în cartierul Kypseli, din Atena

Se crede că ea ar fi fost cea care l-ar fi impulsionat pe Tsipras pentru o carieră în politică încă din tinerețe, îndemnându-l să intre în Partidul Comunist.

Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani, premier de la începutul acestui an, este presat de FMI și Uniunea Europeană să accepte reforme total nepopulare în țara sa, pentru a primi fonduri ca să plătească o tranșă din datoria Greciei, de 1,6 miliarde de dolari, până la termenul limită de 30 iunie. În caz contrar, Atena ar rămâne fără bani de pensii și salarii de la stat.

De ce s-au blocat negocierile pentru Grecia, când toată lumea pierde

Premierul elen a refuzat să mai taie din pensii sau să crească taxele, măsură care nu a fost pe placul liderilor europeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel