Urmărește emisiunea live


Alex Coita: Ne îndreptăm spre doi ani cumpliți pentru țara asta

Alex Coita
Alex Coita

Analistul politic Alex Coita este de părere că dacă nu se va trezi nici măcar un om aflat la conducerea României să oprească războiul politic, vor urma doi ani cumpliți pentru țară.

România, în momentul de față, nu are nici măcar un om de stat capabil să facă un pas înapoi de la războiul politic, să vadă poza de ansamblu și să spună: Stop, să facem un amnistițiu, să ne așezăm la masă și să ne gândim la ce facem pentru ca țara asta să nu fie distrusă. Îmi pare rău să spun asta, dar constat că, în ultimii doi ani, în țara asta, avem un regres puternic al elitelor politicii astfel încât toate beneficiile pe care le-am avut, cum ar fi aderarea la UE, mi se pare că se duc pe apa sâmbetei și ne întoarcem la un discurs și la o abordare de anii 90 în care politica se face cu bâta, cu parul, în stradă, cu țipete, urle, telenovele. În toate țările cu o tradiție democratică exista o cutumă care prevedea că dincolo de lupta politică normală, elitele țării erau capabile oricând să se întâlnească în spatele ușilor închise și să se găsească soluții pentru ca țara să meargă mai departe. Așa cum stau lucrurile în România în momentul de față, nu văd posibil așa ceva. 

Dacă nu se va trezi cineva care astăzi are un cuvânt de spus la conducerea țării, ne îndreptăm spre doi ani cumpliți pentru țara asta. 24 de luni de luptă politică non-stop., a spus Alex Coita la România TV.

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel