Alertă MAXIMĂ după atacul TERORIST din Viena. Nou bilanț de morți

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că împuşcăturile de luni seara din Viena sunt un 'atac terorist respingător'.

Cancelarul a adăugat că armata va proteja obiectivele din capitală pentru ca poliţia să se poată concentra asupra operaţiunilor antiteroriste, informează Reuters.

'În prezent trăim momente dificile în republica noastră. Aş dori să mulţumesc tuturor forţelor de urgenţă care îşi riscă viaţa pentru siguranţa noastră, mai ales astăzi. Poliţia noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui atac terorist respingător', a scris Kurz pe Twitter.

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au semănat teroare luni seară în centrul Vienei. O femeie rănită a încetat din viaţă la spital, ceea ce face ca bilanţul victimelor în rândul civililor să crească la două, conform informaţiilor furnizate de primarul capitalei austriece Michael Ludwig, transmite Reuters.

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a informat că cel puţin un suspect implicat în atac continuă să se afle în libertate, menţionând de asemenea că sunt mai mulţi morţi, potrivit dpa.

'Aceasta este cea mai grea zi trăită de Austria de o lungă perioadă de timp', a declarat Karl Nehammer. El a confirmat moartea unui suspect, care era puternic înarmat. Acesta avea asupra sa o puşcă, un pistol şi o macetă. Poliţia verifică în prezent identitatea atacatorului ucis. Directorul general al siguranţei publice Franz Ruf a anunţat 'o întărire a controalelor la frontiere' şi organizarea de baraje în oraş, transmite AFP.

Preşedintele Austriei Alexander Van der Bellen a condamnat ferm atacul.'Ne vom apăra libertatea şi democraţia împreună şi în mod hotărât cu toate mijloacele necesare', a scris şeful statului într-o postare pe Twitter, conform dpa. Preşedintele austriac a mai scris că gândurile şi simpatia sa se îndreaptă către victime, răniţi şi familiile lor:'Suntem toţi profund întristaţi'. Totodată, Van der Bellen a mulţumit şefilor de stat şi de guvern pentru mesajele de susţinere transmise. , notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel