Alegerile prezidențiale în diaspora, secții de votare. MAE, anunț

Vot diaspora. Românii stau la coadă pentru a vota la Lisabona.
Vot diaspora. Românii stau la coadă pentru a vota la Lisabona.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut anunțul asțepta pentru alegerile prezidențiale. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres, pentru cele 835 de secţii de votare care vor fi organizate pentru alegătorii români din străinătate, MAE a trimis, pentru turul I al alegerilor prezidenţiale, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de ştampile cu menţiunea "VOTAT" şi 3.997.044 de timbre autocolante cu menţiunea "VOTAT".

Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe a expediat şi celelalte materiale necesare votării - modele de liste electorale suplimentare, modele de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării, modele de procese-verbale ce trebuie completate în anumite situaţii specifice.

Numărul buletinelor de vot, al ştampilelor şi al timbrelor autocolante necesare desfăşurării procesului de vot din străinătate a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot la procesele electorale anterioare şi distribuţia teritorială a comunităţilor româneşti, precum şi de intenţia participării la vot exprimată de către cetăţenii români în cadrul consultărilor misiunilor diplomatice ale României cu comunităţile româneşti din străinătate, a precizat MAE.

Votarea în străinătate

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/49479.

La alegerile prezidenţiale, votarea în străinătate se va desfăşura pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel