Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton, vulnerabilă, dacă câștigă alegerile, spune Mircea Geoană-VIDEO

Mircea Geoană, într-un interviu pentru DC News realizat de Răzvan Dumitrescu, a comentat implicarea FBI în campania electorală din SUA, dar și dacă ar fi similitudini între SUA și România față de acest aspect.

Mircea Geoană face un pronostic pentru alegerile din SUA, afirmând că în condițiile în care Trump pierde în Florida nu poate să câștige, dacă Trump pierde în Pensilvania nu poate să căștige, iar dacă Trump pierde în Carolina de Nord nu are cum să câștige.  Trump a recuperat foarte mult,  iar victoria lui Hillary Clinton va fi una pe muchie de cuțit.

Față de ancheta împotriva  lui Hillary Clinton cu acele mail-uri,  în care o anchetă a FBI pornește și generază schimbări majore în campania electorală, iar dacă aceste acțiuni ale FBI  pot  fi asemănătoare cu cele din România, Mircea Geoană este de părere că  implicarea FBI în alegerile din SUA este cel puțin ciudată. Este o cutumă că în apropierea alegerilor nu încerci să influențezi  cu elemente extrademocratice dezbaterea și preferința electoratului.

[citeste si]

Pe de altă parte FBI este sub jurisdicția Ministerului Justiției și este îndriguit să pună sub acuzare cetățenii americani, pe câns SRI nu are acest drept, a mai spus Geoană.

Hillary Clinton  are o vulnerabilitate, iar republicanii, chiar dacă pierd președinția, aceștia au totuși Camera Reprezentativă și poate și Senatul. Iar episodul cu mail-urile tot va continua.

În Partidul Republican există un filon atât de fanatizat împotriva lui Obama încât inventează situații  pentru apăstre un anumit tip de presiune împotriva lui Obama și acum împotriva lui Hillary Clinton

Dacă Partidul Republican pierde pentru a șasea oară din șapte încercări Casa Albă vor începe conversații inevitabile în partid. Mulți membrii nu exclud o ruptură la Partidului Republican, a mai spus Mircea Geoană.

Declarația lui Mircea Geoană, de la minutul 5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel