ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Secţie de votare deschisă la Cluj - Napoca

Peste trei milioane de cetățeni moldoveni sunt așteptați, duminică, la urne pentru alegerea Parlamentului. Printre cele 11 secții de votare deschise în România, una se află și la Cluj-Napoca, în clădirea Casei de Cultură a Studenţilor.

Secţia 349 a fost dotată, potrivit Codului Electoral din Republica Moldova, cu şase cabine de vot, minim şase ştampile, precum şi cu 3.000 de buletine de vot.

"Potrivit legislaţiei noastre, fiecare secţie poate fi dotată cu maxim 3.000 de buletine de vot pentru că s-a considerat că acesta este numărul de persoane care poate vota, fizic, în decursul zilei de vot", a explicat Denis Jelimalai, preşedintele comisiei secţiei de votare din Cluj-Napoca.

Citește și: Alegeri Republica Moldova. Care sunt mizele și unde se poate vota în România

Secţia de votare a fost deschisă la ora 7,00 şi se va închide la ora 21,00. Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi pe teritoriul României în data de 30 noiembrie pot vota la oricare dintre secţiile de votare organizate pe teritoriul ţării noastre în baza paşaportului - valabil sau expirat.

"Aşteptăm astăzi un număr cât mai mare de votanţi, nu putem face estimări, dar noi sperăm să fie cât mai aproape de 3.000", a mai spus preşedintele comisiei secţiei de votare.

Secţia de votare de la Cluj este singura organizată pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova în partea de Nord-Vest a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel