Urmărește emisiunea live


Alegeri prezidențiale 2019. Codrin Ștefănescu: Nu ar putea să ia mai mult de 22%

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu, marți, 24 iulie, a vorbit la România TV despre posibili candidați la alegerile prezidențiale din 2019.

Dacă va decide să candideze, "Liviu Dragnea, în primul tur, ia între 42 și 46%. Asta este forța PSD-ului. În primul tur, fără probleme acest scor. Aici este cu plus, în funcție de cum merge guvernarea până anul viitor. Dacă o parte din măsurile pe care trebuie să le rezolvăm până în martie anul viitor vor fi bifate, atunci procentul va fi puțin mai mare", a zis Codrin Ștefănescu la România TV.

"Călin Popescu-Tăriceanu, pe care îl stimez foarte mult, mai ales pentru mesajul public pe care l-a dat împotriva statului paralel, abuzurilor, protocoalelor secrete, drepturi și libertăți... cu toate acestea, singur, adică din partea ALDE, nu ar putea să ia mai mult de 22%. Cu Liviu Dragnea în cursă, în condițiile în care se merge sub forma asta", a spus Codrin Ștefănescu.

Candidat comun

"Dacă alianța PSD-ALDE va avea un candidat comun, atunci vă spun că nu mai există turul doi. (...) În condițiile unui candidat comun, sunt convins că putem tinde spre acest rezultat", a zis Ștefănescu.

Cu privire la Corina Crețu, acesta a declarat că "nu are profilul de candidat la președinție. Foarte mult a lucrat la Bruxelles, este foarte cunoscută la nivel european". Totodată, a spus că nici nu își dorește o astfel de candidatură.

Ce a zis despre actualul președinte

"Vă spun ce gândesc: Iohannis (...) îl are în coastă pe Cioloș. Între 14-16% fiecare. Eu am senzația că Dacian Cioloș va lua chiar mai mult decât Iohannis", consideră Ștefănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel