ALEGERI LOCALE 2016. PNL vrea să câştige primăriile în cel puţin 45 din cele 98 de localităţi ale judeţului

ALEGERI LOCALE 2016. PNL vrea să câştige primăriile în cel puţin 45 din cele 98 de localităţi ale judeţului Iaşi, a declarat co-preşedintele filialei judeţene ieşene a liberalilor, deputatul Costel Alexe, printre ţintele organizaţiei fiind municipiile Iaşi şi Paşcani, conduse în prezent de edili PSD.

Co-preşedintele PNL Iaşi Costel Alexe a declarat, într-o conferinţă de presă, că duminică a avut loc şedinţa Comitetului Director Judeţean a PNL şi că obiectivul stabilit de organizaţia ieşeană pentru alegerile locale este câştigarea a cel puţin 45 de primării.

"Vrem să câştigăm municipiile Iaşi şi Paşcani, dar ne vom bate şi în celelalte oraşe, adică Târgu Frumos, Hârlău şi Podu Iloaiei. Ne-am propus să luăm măcar 45 de primării. Dacă vom câştiga municipiul Iaşi, care are o pondere importantă la nivelul judeţului, atunci avem şanse bune să câştigăm şi consiliul judeţean", a spus Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în prezent, PNL are în judeţul Iaşi 31 de primari şi că doar în cazul a doi edili "există ceva emoţii că nu şi-ar putea recâştiga mandatele".

"Avem alte 14 localităţi cu candidaţi foarte buni unde putem câştiga", a spus co-preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Theodor Stolojan a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că alegerile într-un singur tur de scrutin nu sunt bune pentru România, el adăugând că, deşi toată lumea admite că este o greşeală, "mergem totuşi mai departe, pe aceeaşi formulă".

Stolojan a mai spus că Iaşi are nevoie de o schimbare, după ce primarul PSD Gheorghe Nichita a făcut oraşul de râs, edilul ieşean fiind cercetat într-un dosar în care este acuzat că îşi spiona amanta cu ajutorul Poliţiei Locale.

"Iaşiul are toate datele să fie un judeţ de top, dar surprinzător nu este aşa, din cauza calităţii slabe a administraţiei locale. Primarul Nichita s-a făcut de râs prin ceea ce a făcut el, iar ştirea cu el a ajuns şi în Europa", a afirmat Theodor Stolojan.

PNL a decis ca la Primăria Iaşi să candideze Marius Bodea, şeful aeroportului ieşean, în timp ce la preşedinţia Consiliului Judeţean, liberalii îl susţin pe senatorul Dumitru Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel