ALEGERI LOCALE 2016. Ambasadorul SUA spune cu cine NU ar trebui să votăm

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat la Constanța pe cine nu ar trebui să voteze românii la alegeriloe locale.

"În România, în ultimii ani, sunt extrem de mulţi politicieni care au fost arestaţi preventiv, trimişi în judecată sau chiar condamdaţi, dar care, iată, sunt candidaţi la alegerile locale. Probabil vor fi mulţi şi la alegerile generale. Consideraţi că prezumţia de nevinovăţie trebuie să primeze sau legislaţia românească trebuie să prevadă restricţii în a candida pentru funcţii publice din momentul în care începe urmărirea penală pe numele unui astfel de candidat?", este întrebarea care i s-a pus lui Klemm.

Amabasadorul SUA a spus că românii nu ar trebui să voteze pe candidații care au probleme cu justiția și a explicat că în SUA până la o condmanare nu există interdicție de a candida.

"E o întrebare dificilă. Eu încurajez partidele politice să selecteze candidaţi care nu sunt acuzaţi de acte de corupţie şi, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie. Dar, aşa cum aţi spus, şi în SUA există prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Corupţia politică există şi în Statele Unite, sunt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, până când cineva este condamnat, nu există o interdicţie în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupţie", a spus Han Klemm, potrivit constantanoastra.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel