Alegeri legislative în Polonia: Partidul Lege şi Justiţie, pe prima poziţie în sondaje

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, continuă să ocupe prima poziţie în preferinţele electoratului în perspectiva alegerilor legislative din Polonia prevăzute pentru duminică, 13 octombrie, indică un sondaj de opinie realizat de institutul IBRiS pentru site-ul Onet, transmite joi Reuters.

Potrivit anchetei sociologice, coaliţia condusă de PiS este susţinută de 44,3% din electorat, aproape dublu decât principala sa rivală, Coaliţia Civică, ce include partidul Platforma Civică (PO) şi reuneşte 22,7% din intenţiile de vot ale polonezilor.

Blocul de stânga Lewica, din care fac parte trei partide de stânga, inclusiv formaţiunea postcomunistă SLD şi partidul progresist Wiosna, ar obţine 13,8% din voturi, alianţa Partidul Ţărănesc Polonez (PSL)/Kukiz'15 - 6,2% din sufragii, iar blocul de extremă dreapta Konfederacja - 3,5% din voturi.

PiS se află la guvernare din 2015, când a avut loc precedentul scrutin parlamentar din Polonia, cea mai mare fostă ţară comunistă care a aderat la Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel