ALEGERI ITALIA. Luigi di Maio: Mişcarea 5 Stele revendică dreptul de a forma Guvernul

 Şeful politic al Mişcării 5 Stele (M5S) din Italia, Luigi Di Maio, a revendicat luni dreptul de a forma un guvern, în contextul în care această formaţiune antisistem a devenit primul partid din Italia după alegerile legislative de duminică, relatează AFP. 

Avem responsabilitatea de a da un guvern Italiei (...). Suntem o forţă politică ce reprezintă ţara întreagă, ceea ce nu pot spune despre alte formaţiuni, şi aceasta ne propulsează inevitabil la guvernarea ţării, a declarat Di Maio, în vârstă de 31 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă la Roma. 

Mişcarea 5 Stele şi-a triplat numărul de parlamentari, ceea ce noi am anunţat în timpul campaniei, a adăugat Luigi Di Maio, care le-a mulţumit celor 11 milioane de alegători care au avut încredere în candidaţii mişcării. 

Există regiuni întregi unde am obţinut peste 50 %, zone în care am obţinut 75 % din voturi, a afirmat el cu satisfacţie. 

Marile teme 

Luigi Di Maio a evocat, de asemenea, marile teme care vor trebui să constituie programul de lucru al viitoarei legislaturi: sărăcia, risipa, imigraţia, securitatea sau locurile de muncă. 

Avem ocazia istorică de a răspunde la aceste probleme, avem ocazia de a realiza lucrurile pe care le aşteptăm de 30 de ani, a mai spus Di Maio. 

Înfiinţată în 2009 ca urmare a respingerii vechii clase politice, M5S a obţinut circa 32 % din sufragii la alegerile legislative de duminică, devenind astfel primul partid al ţării. Coaliţia formată în principal din dreapta (Forza Italia) şi extrema-dreaptă (Liga Nordului) are circa 37% din voturi, din care Ligii Nordului îi revin 18%, în timp ce blocul de stânga a coborât la aproximativ 23%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel