Urmărește emisiunea live


Alegeri Franța: Papa Francisc, declarații controversate

Papa Francisc a refuzat sâmbătă să dea indicații de vot francezilor pentru a-i departaja pe cei doi candidați la prezidențiale, explicând că unul, Marine Le Pen, reprezintă "dreapta puternică" și că nu știe de unde vine Emmanuel Macron, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Vă spun sincer, nu înțeleg politica internă franceză", a declarat suveranul pontif în avionul cu care se întorcea din Egipt, întrebat despre tentația catolicilor francezi pentru votul populist sau extremist.

"Am căutat să am relații bune cu fostul președinte (François) Hollande. A exista un conflict altădată, dar am putut discuta despre acesta", a adăugat el, referindu-se probabil la dezbaterea pe tema căsătoriei între persoane de același sex ori respingerea de către Vatican a numirii unui ambasador al Franței homosexual.

"Despre cei doi candidați, nu le știu povestea. Știu că unul reprezintă dreapta puternică, dar celălalt nu știu de unde vine, deci nu pot da nicio indicație", a spus papa Francisc râzând, fără să citeze numele celor doi candidați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel