Alegeri Franța. Măsuri sporite de teama teroriștilor

Măsuri sporite de securitate au fost decise pentru a asigura siguranța principalilor candidați la alegerile prezidențiale din Franța, în contextul anunțului făcut marți de ministrul de interne, Matthias Fekl, despre arestarea, la Marsilia, a doi bărbați suspectați de planificarea unui atac "iminent", relatează Le Figaro și BFMTV.

Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbați de 23 și 29 de ani intenționau să atace sediul unuia dintre candidații în alegerile prezidențiale, fără a se preciza însă despre cine este vorba. Atacul urma să fie comis "în termen foarte scurt, se poate spune, în zilele următoare", a adăugat ministrul.

Echipele de campanie ale candidaților au fost avertizate dinainte — potrivit echipei lui François Fillon, încă de vineri — în legătură cu această amenințare teroristă, fiindu-le difuzate fotografiile celor doi suspecți. Serviciile de securitate ale principalilor candidați au fost în consecință întărite.

Vinerea trecută, la Montpellier, o anumită tensiune se simțea printre organizatorii mitingului lui François Fillon. Filtre au fost instalate la intrarea într-un parc expozițional și nu la ușile sălii, unde urma să aibă loc mitingul propriu-zis, pentru a securiza mai bine întregul eveniment, la care erau așteptate aproximativ 3.000 de persoane. Oficial, membrii echipei de campanie n-au făcut nimic deosebit cu această ocazie, cu excepția mașinilor jandarmeriei, care patrulau la fața locului. Totuși, percheziția corporală devenise mai sistematică.

Într-un comunicat dat publicității marți, candidatul dreptei a reacționat la arestarea celor doi suspecți, subliniind că "democrația nu trebuie să se încline în fața amenințărilor și a intimidărilor teroriștilor".

Candidata extremei drepte, Marine Le Pen, președinta Frontului Național, a declarat că ia "în serios" amenințarea teroristă. Ea contează pe "profesionalismul" forțelor de securitate pentru a se putea evita cel mai grav dintre scenarii. Mitingurile partidului său au fost deja vizate de Daesh (acronimul în arabă pentru gruparea Statul Islamic) ca ținte preferate, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel