Alegeri Franța, Macron-Le Pen: Stânga radicală, demers inedit

Jean-Luc Mélenchon, candidatul stângii radicale plasat pe locul al patrulea în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța a lansat o consultare prin care își întreabă susținătorii săi dacă îl vor vota pe Emmanuel Macron, favoritul scrutinului, în runda decisivă, transmite miercuri Reuters, potrivit Agerpres. Jean-Luc Mélenchon a obținut aproape 20% în primul tur.

Într-un comunicat al mișcării La France insoumise (Franța nesupusă) a lui Mélenchon, aceasta afirmă că niciunul din membrii săi nu va vota pentru lidera Frontului Național, Marine Le Pen, pe 7 mai, în turul al doilea de scrutin.

Consultarea este rezervată doar membrilor înregistrați înaintea primului tur și oferă trei opțiuni: vot alb, vot pentru Macron sau abținere.

În timpul campaniei, acesta a fost un critic acerb atât al lui Macron, ex-ministru al economiei și fost bancher de investiții, cât și al Marinei Le Pen. Înaintea turului întâi, el a afirmat că nu își va declara susținerea față de niciun alt candidat și și-a respectat promisiunea.

Consultarea a început marți seară și se va încheia în ziua de 2 mai, la prânz, rezultatul urmând să fie anunțat în aceeași zi.

Sondajele îl creditează pe Macron cu prima șansă la câștigarea președinției, cu un scor de cel puțin 60% în turul al doilea.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel