Alegeri Franța. Fillon, decizie prezidențiale

Candidatul conservator la alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon, s-a declarat miercuri "convins" că justiția va stabili că este "nevinovat" în cazul presupuselor angajări fictive ale membrilor familiei sale, scrie AFP, potrivit Agerpres. Totodată, el a subliniat din nou faptul că e decis să ”reziste” și să nu cedeze presiunilor de a renunța la candidatură.

Cu doar 40 de zile până la primul tur al scrutinului, Fillon a fost inculpat pentru presupusele angajări fictive ale membrilor familiei sale.

"Aș vrea să spun că sunt nevinovat, că soția mea a lucrat cu mine timp de mulți ani, așa cum s-a întâmplat în cazurile a sute și sute de parlamentari în trecut și cum se întâmplă chiar și în acest moment. Și sunt convins că justiția, chiar dacă acest lucru va dura, va stabili că sunt nevinovat", a spus el la Radio Classique.

Candidatul dreptei, care a făcut din integritatea în politică o teme-cheie a campaniei sale, a fost inculpat marți pentru deturnare de fonduri publice în cadrul anchetei privind suspiciunile în legătură cu angajări fictive acordate pentru soția sa Penelope și pentru doi dintre copiii săi.

Această inculpare este o premieră pentru un candidat important în cursa pentru alegerile prezidențiale din Franța.

În vârstă de 63 de ani, Fillon a denunțat din nou miercuri "instrumentalizarea unor afaceri" pentru a-l descalifica și "calendarul diabolic", care a presupus inculparea sa cu două zile înainte de închiderea înscrierilor candidaturilor la prezidențiale.

"Ei bine, am decis să rezist. Consider că acest calendar excepțional, care nu este unul ca pentru un justițiabil obișnuit, mă eliberează de angajamentul pe care l-am luat de a nu fi candidat" în cazul unei inculpări, a spus el.

"A ceda ar însemna că de acum nu poporul francez este cel care își alege președintele, programul acestuia, ci diverse oficine și manevre", a adăugat fostul prim-ministru.

"Bineînțeles că am luat în considerare posibilitatea de a renunța. De mai multe ori. Nu sunt un încăpățânat, nu vreau ca valorile în care cred și ca familia mea politică să aibă de suferit. Vreau să câștigăm acest alegeri", a declarat el, afirmând că alegătorii taberei sale "nu vor ca scrutinul să le fie furat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel