Alegeri Franța. Benoit Hamon, candidatul stângii

alegeri franta
alegeri franta

Fostul ministru al educației Benoit Hamon, în vârstă de 39 de ani, este considerat câștigătorul ultimei dezbateri televizate a candidaților de stânga care luptă pentru un loc la alegerile prezidențiale de anul viitor, din Franța.

Un sondaj de opinie realizat de agenția Elabe imediat după dezbaterea de joi arată că 29% dintre alegători îl consideră pe Hamon cel mai convingător, în timp ce 28% îl preferă pe fostul ministru al educației Arnaud Montebourg, iar 21% pe fostul premier Manuel Valls.

În rândul alegătorilor de stânga, preferințele sunt 34% pentru Hamon, 24% pentru Valls și 23% pentru Montebourg.

Șapte candidați, dintre care trei socialiști, își dispută poziția de candidat unic al stângii, o "cupă cu otravă", potrivit Reuters, preluat de Agerpres, având în vedere moștenirea actualului președinte, socialistul Francois Hollande. Duminică, stânga va organiza alegeri primare, iar primii doi clasați se vor confrunta în turul al doilea pe 29 ianuarie.

Câștigătorul, indiferent care ar fi, este creditat cu șanse minime de a trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 23 aprilie. În turul al doilea, pe 7 mai, se vor confrunta cel mai probabil conservatorul Francois Fillon și reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel