Alegeri Franța: ATAC la Le Pen

Atentat Paris, Champs Elysees
Atentat Paris, Champs Elysees

Premierul socialist francez Bernard Cazeneuve a acuzat-o pe Marine Le Pen că se folosește de atentatul care a avut loc joi la Paris pentru a "alimenta teama", transmit AFP și DPA, potrivit Agepres.

Marine Le Pen încearcă să profite de atentatul de pe Champs Elysees "pentru a diviza, pentru a alimenta fără rușine teama, în scopuri exclusiv politicianiste", a declarat premierul francez. El a acuzat-o totodată pe Le Pen că "a uitat să spună poporului francez că partidul ei a votat împotriva tuturor legilor antiterorism" propuse de guvern.

Candidata extremei drepte la președinția Franței a declarat vineri, ca reacție la atacul de joi seară, că președintele în exercițiu, socialistul Francois Hollande, și predecesorul său de dreapta, Nicolas Sarkozy, au făcut totul pentru a pierde lupta împotriva terorismului. Un polițist a fost ucis și alți doi răniți joi seară pe bulevardul Champs Elysées din capitala franceză de un atacator înarmat, care a fost la rândul său împușcat mortal de forțele de securitate.

Premierul Cazeneuve l-a luat de asemenea în vizor pe candidatul conservatorul Francois Fillon, afirmând că promisiunea acestuia de a angaja 10.000 noi ofițeri de poliție nu este credibilă în condițiile în care, pe când a fost prim-ministru, între 2007 și 2012, a redus cu 13.000 efectivele poliției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel