Alegeri Chișinău. Valeriu Munteanu: Jocuri de culise dictate de Moscova

Candidatul Partidului Liberal la primăria municipiului Chișinău arată cu degetul către implicarea directă a Moscovei în alegerile anticipate pentru capitală, în sprijinul socialiștilor.

Invitat în studioul 10TV din Chișinău, liberalul moldovean Valeriu Munteanu a vorbit despre jocurile geopolitice care au ca obiectiv câștigarea primăriei municipiului Chișinău, cel mai important centru urban al Republicii Moldova. Nu numărul mare de candidați (13) ar fi suspect, în viziunea sa, ci tocmai lipsa dintre aceștia a candidaților unor formațiuni politice importante peste Prut: Partidul Comuniștilor și Partidul Nostru.

Electoratul de dreapta, divizat

Munteanu acuză amestecul Moscovei care a temperat rivalitea dintre socialiștii și comuniștii moldoveni în favoarea candidatului celor dintâi, Ion Ceban. În timp ce opțiunea pro-europeană sau pro-unionistă este extrem de divizată, mulți candidați disputându-și electoratul de dreapta, candidatul stângii pare să aibă culoarul asigurat prin noncombatul a două partide cu ideologie de stânga.

Binomul Plahotniuc-Dodon

„Din stânga avem doi subiecți importanți care lipsesc: Partidul Comuniștilor, care nu a pus candidat și nu este întâmplător acest lucru, iar Moscova, prin FSB, i-a dictat lui Renato Usatîi [liderul formațiunii „Partidul Nostru” - n.r.] să nu pună candidat la Chișinău ca să nu încurce jocurile lui Dodon și Plahotniuc, explică Munteanu, candidat la primăria Chișinău din partea Partidului Liberal.

Experiență de primar

Valeriu Munteanu (37 ani) a fost ministru al Mediului în executivul de la Chișinău în perioada 2015-2017 și a exercitat funcția de primar în localitatea natală Floreni (raionul Anenii Noi) timp de doi ani și jumătate până în 2009, când a devenit membru al Parlamentului Republicii Moldova, pe listele Partidului Liberal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel