Alegeri ANTICIPATE în Austria. Un lider de partid cere convocarea

Noul lider al Partidului Popular Austriac (OeVP, conservator), Sebastian Kurz, desemnat duminică, a anunțat că formațiunea sa va cere convocarea alegerilor parlamentare anticipate punând capăt coaliției guvernamentale cu social-democrații.

"În opinia mea, prima etapă este să facem o propunere comună în vederea alegerilor viitoare", a declarat Sebastian Kurz, ministru de externe în actualul guvern, în cursul unei convenții a OeVP la Viena care l-a propulsat la conducerea partidului.

Conservatorii, la putere din 2007 alături de Partidul Social-Democrat (SPOe), urmează să găsească o majoritate printre deputați pentru a vota această propunere de organizare a legislativelor anticipate, consideră observatorii care sunt de părere că alegerile sunt inevitabile și vor avea loc la sfârșitul lui septembrie sau începutul lui octombrie.

Mai devreme în cursul zilei, însuși cancelarul social-democrat, Christian Kern, a afirmat că, "în mod cert, vor fi organizate alegeri în toamna acestui an".

La mai puțin de un an de la prezidențialele cu suspans din Austria, scrutinul legislativ va îndrepta din nou atenția spre mica republică alpină din centrul Europei din cauza ponderii extremei drepte în intențiile electoratului, pe fondul ascensiunii populismului în Europa, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel