Alegeri 2016: Miniștrii lui Cioloș, declarații după ce au votat

Membrii guvernului de tehnocraţi condus de premierul Dacian Cioloş și-au exprimat dreptul la vot, duminică. 

Ralucă Prună: Am votat pentru o reprezentare parlamentară mai puțin coruptă

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat duminică, pentru Agerpres, că a votat "pentru o reprezentare parlamentară mai curată, mai puțin coruptă și mai responsabilă".

Raluca Prună a votat la Școala gimnazială Luceafărul din Capitală.

Cristiana Pașca Palmer, la ieșirea de la urne: Simt că este o zi istorică pentru România

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a declarat duminică, ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie modernă, din care românii să nu-și mai dorească să plece.

"Am venit cu foarte mari emoții. Chiar simt că este o zi istorică pentru România, am venit cu foarte multă speranță și cu încredere că românii vor decide astăzi ce e cel mai bine pentru țara noastră. Am votat pentru mai multe lucruri: am votat pentru o Românie pe care mi-o doresc modernă, am votat pentru o Românie în care bunul simț și buna cuviință să revină, să fie norma dominantă, respectul între noi, bunătatea și demnitatea oamenilor. Am votat pentru o Românie din care românii să nu-și mai dorească să plece, așa cum de-a lungul anilor au făcut-o milioane de români, am votat cu gândul la cei care în 1989 ne-au dat acest drept și această responsabilitate pe care o avem astăzi de a ne exercita votul, am votat cu gândul la cei care și-au pierdut viața anul trecut la Colectiv", a spus Cristiana Pașca Palmer.

Citește și: Alegeri 2016. Vasile Dîncu a votat pentru "resetarea sistemului"

Ministrul a adăugat că a votat "cu foarte mult speranță și încredere că cei care ies astăzi la vot își arată cu adevărat iubirea față de țară și că vor să decidă soarta țării ei înșiși, să nu o lase pe mâna altora".

Dragoș Pîslaru: Am votat ca să putem avea o țară care abandonează minciuna și corupția

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, spune că a votat ca să putem avea o singură Românie, o țară care progresează și care abandonează "minciuna, corupția și interesele unei găști de partid".

Ministrul Pîslaru și-a exprimat dreptul la vot la un liceu din Capitală.

Vlad Voiculescu: Astăzi, la sfârșitul zilei, o să știm încotro merge România

Ministrul Sănătății a votat, duminică, la secția de votare amenajată în incinta Căminului Cultural din Brănești, județul Dâmbovița. La ieșirea de la urne, ministrul Sănătății a declarat: Cred că astăzi, la sfârșitul zilei, o să știm încotro merge România și asta o să depindă de votul fiecăruia dintre noi și, sigur, de câți o să vină la vot. Din experiența mea de șase luni la Ministerul Sănătății, pot spune că îți trebuie curaj și că trebuie să ai cu cine, sigur. Lucrurile se pot schimba".

Sorin Bușe: Am votat pentru o Românie cu infrastructură

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat duminică, pentru sursa citată, că a votat la scrutinul pentru parlamentare pentru o Românie mai prosperă, cu un trai mai îmbelșugat, cu autostrăzi făcute cât mai repede și căi ferate modernizate cât mai repede.

Sorin Bușe a votat la Colegiul Național "Sfântul Sava" din Capitală.

Acesta a adăugat că a votat astfel încât mari companii de transport sau puncte strategice din țară — precum Portul Constanța — să devină "vectori de dezvoltare" ai țării. 

Anca Dragu: Am votat pentru viitorul României

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a votat, astăzi, la Liceul "Cervantes" din București, alături de fiul ei. 

"Am votat pentru viitorul României, pentru viitorul copiilor noștri. Am votat pentru că în România oamenii trebuie să trăiască în demnitate, trebuie să fie respectați de statul român și cred în viitorul acestei țări", a spus ea.

Mihnea Motoc: Am votat cu gândul la copiii noștri

La ieșirea de la urne, Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat: "Am mai fost dominat și de gândul de a vota pentru ca tot mai mulți români să fie convinși că viitorul lor cel mai bun este în România. Am votat cu gândul la copiii noștri, la viitor și cu speranța că după aceste alegeri, într-o măsură mai mare, românii vor avea mai multă încredere unii în alții, se vor sprijini mai mult unii pe alții, pentru că împreună este evident că putem face lucruri extraordinare", a spus Motoc.

El a precizat că a votat de fiecare dată până acum, opinând că orice alegere este șansa unui nou început.

"În final de an de grație 2016 sunt încredințat că e în puterea noastră să facem România să se dezvolte rapid, frumos și corect. Am votat și din postura celui care pe parcursul anului am putut să măsor mai bine dimensiunea degradării contextului de securitate din regiunea noastră, dimensiunea volatilității politice din multe părți din proximitatea României și, ca atare, am votat cu conștiința că avem nevoie de o apărare puternică, de parteneriate solide și de relații bune în Europa și în cadrul NATO", a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel